10 евродепутати от Нидерландия и 9 от Австрия подкрепиха приетата днес

...
10 евродепутати от Нидерландия и 9 от Австрия подкрепиха приетата днес
Коментари Харесай

Евродепутатите от Нидерландия и Австрия разделени за влизането ни в Шенген

10 евродепутати от Нидерландия и 9 от Австрия поддържаха признатата през днешния ден, призоваваща за приемане на България и Румъния в Шенгенското пространство за свободно придвижване.

Заради тези две страни присъединението ни бе блокирано през декември 2022 година Нидерландия е единствено срещу нас, а Австрия – и срещу България, и срещу Румъния.

6-ма депутати от Нидерландия са дали своят вот срещу резолюцията. От Австрия това са създали 9 души.

Трима представители на Нидерландия са се въздържали.

Нидерландия има общо 29 евродепутати, а Австрия – 19. От инспекцията на гласуването излиза наяве, че цели 10 представители на Ниската земя не са взели участие във вота. Не е дал своя вот и един народен представител от родината на Моцарт.

Повечето дали своят вот „ срещу “ нидерландски евродепутати са от Европейската национална партия (ЕНП). Нито един съпартиец на досегашния министър председател либерал Марк Рюте не е бил срещу нас.

От ЕНП са и множеството ни австрийски съперници. Така са дали своят вот и двама евродепутати от крайната десница.

Последна дума за влизането ни в Шенген обаче имат страните членки (Съветът) на Европейски Съюз. Това би трябвало да решат министрите на правораздаването и вътрешните работи.
Резолюцията
Резолюцията бе призната с 526 гласа „ за “, 57 „ срещу “ и 42 „ въздържал се “. Европейският парламент акцентира, че двете страни към този момент са изпълнили нужните условия за приемане в Шенген.

Според евродепутатите Съветът е отхвърлил участието им „ без да показа правна аргументация, обвързвана с критериите за присъединение “.

Според Екологичен потенциал фактът, че Румъния и България към момента са отвън зоната за свободно пътешестване, натоварва бизнеса и популацията на двете страни в обществен и стопански проект. Гражданите им са дискриминирани, защото се сблъскват със забавяния, бюрократични компликации и спомагателни разноски при пътешестване или осъществяване на стопанска активност в чужбина спрямо техните сътрудници в Шенгенското пространство. Закъсненията на граничните пунктове, с които се сблъскват румънците и българите, могат да продължат от няколко часа до няколко дни.
Увеличаване на излъчванията на въглероден диоксид
В допълнение към вредите, нанесени на единния пазар на Европейски Съюз посредством възпрепятстване на свободното придвижване на артикули сред европейските страни членки, има и непоправими вреди за околната среда. Те не подхождат на задачите на Европейски Съюз за индиферентност във връзка с климата.

Здравето на водачите, митническите чиновници и хората, живеещи наоколо до граничните пунктове, е изложено на риск от нарасналото замърсяване от хилядите транспортни средства, чакащи да преминат границата всеки ден. Всяка година се отделят към 46 000 тона въглероден диоксид.

Резолюцията приканва Европейската комисия да направи оценка на финансовите загуби, пропуснатите изгоди и екологичните вреди, понесени от Румъния и България от юни 2011 година насам заради голословния отвод за участие в Шенген. Европейска комисия би трябвало да проучва опциите за финансова отплата.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР